The Stand HF-103/ 小型可搬型ながら約100人分の炊き出しが可能な屋台デザイン
HF-103は、Designcafe food stall series.のもっともコンパクトなThe Stand HF-104の格納量を約二倍にし、小型可搬可能で大人数での炊き出し、加熱調理と販売の二系統の作業が1台で賄えることを念頭におき開発しました。業務用寸胴鍋70Lであれば2台格納でき、業務用寸胴鍋70Lを1台+五徳ガスコンロ+ミニガスボンベと言った本格的な加熱調理も賄える仕様になっています。HF-104より格納量があるため、Barスタイルで飲料を提供してみたり、仕込み済みのお弁当(50~100食分程度)を移動しながら販売するなどのスタイルにも対応でき、汎用性の高いモデルです。2021年1月よりプロトタイプ開発。3月リリース。
筐体のサイズは、W600/D1200/H900〜950。トップのテーブルは蝶番式で前後2枚のトップカウンターが左右に展開しながら拡張、収納部分は棚と70Lの寸胴鍋と五徳コンロ+ミニガスボンベを格納でき、内部の仕様は別途カスタムすることも可能。屋根は取り外しが可能です。厨房板金技術を応用、製作するため安全性と頑丈さを兼ね備えています。
The Stand “HF-103” Designcafe food stall series.
コンセプト&デザイン:平澤 太 Designcafe-Inc.
The Stand HF-103/ Small portable stall design capable of cooking curry and rice for approximately 100 people.
The HF-103 is double the storage capacity of the HF-104 and is compact and portable. The HF-104 can hold 2 x 70 litre pots and pans, or 1 x 70 litre pot + gas stove + mini gas cylinder. The HF-104 has more storage capacity than the HF-104, so it can be used to serve drinks in a bar style, or to sell pre-prepared lunch boxes (50~100 servings) while moving around.
HF-103’s size of the enclosure is W600/D1200/H900-950, the top table is hinged and extends with two top counters at the front and back that expand to the left and right, the storage area has shelves and can hold a 70 litre skillet and a pentode stove + mini gas cylinder, the internal specification can be customised separately. The roof can be removed.
The Stand “HF-103” Designcafe food stall series.
Concpt & Design : HIRASAWA FUTOSHI / Designcafe-Inc.
Design release date: 10 January 2021
Designcafeが手がけるDesigncafe food stall series.の詳細はこちらから。
–
このページのデザインは、2021年1月に公開、商品化を前提に作成したモックアップCGです。使用している背景写真も含めて全てデザイナーの著作物になります。著作権に関しては クリエイティブ・コモンズ 表示 – 非営利 – 改変禁止 4.0 国際 ライセンスの下に画像の再配布が可能です。 |
This concept sketch, published in January 2021, is a visualization of the designer’s thought process. Copyright © Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 International License. Design release date: 10 January 2021 |
–