The Stand “HF-105” Designcafe food stall series.

The Stand HF-105 / 可搬型屋台デザイン Designcafe

The Stand HF-105 / 可搬型屋台デザイン

HF-105は、Designcafeが提案する屋台:ザ・スタンド・ファミリーの中で最も小型でコンパクトなデザインの屋台HF-104を拡張し、多目的な業態に対応した屋台です。新型コロナウイルス感染症に伴う、外食の制限の中でデリバリーニーズが堅調であることに着目し、 日本人の大好きなカレーライスや豚汁、煮込みなどのスープ系&汁物系の食事を提供するために開発しました。 日本の食品衛生法では、屋台で食事を提供する場合、加熱調理が義務付けられているため、 このスタンドではカセットコンロでの調理(再加熱)を想定しています。 また、クーラーボックスを設置することができるので、簡単な飲み物を提供することもできます。 現在日本橋で出店を計画しているCafe Standで導入を検討(もう一つの候補はHF-101)しており、詳細を詰めています。

筐体のサイズは、W1800/D660/H900。収納部分は棚と寸胴鍋とカセットコンロを格納できカスタムも可能です。厨房板金の技術を全面的に採用。屋根は取り外しが可能です。

The Stand “HF-105” Designcafe food stall series.
コンセプト&デザイン:平澤 太 Designcafe-Inc.

 

The HF-105 is an extension of Designcafe’s HF-104 stall, the smallest and most compact design in the Designcafe stall: The Stand family, to accommodate a wider range of businesses. We have developed this stall to provide soup & soup-based meals such as curry rice, pork miso soup and stew, which Japanese people love, in response to the solid demand for delivery amidst the restrictions on eating out caused by the new coronavirus infection. As the Japanese Food Sanitation Law requires that food served at a stall must be cooked over a heat source, this stand is designed to be cooked (or reheated) on a cassette stove. The stand can also be equipped with a cooler box so that simple drinks can be served. We are currently considering installing this at Cafe Stand, which we are planning to open in Nihonbashi (another candidate is HF-101), and we are working out the details.

The size of the enclosure is W1800/D660/H900 and the storage area can be customised to hold shelves, pots and pans and a cassette stove. Kitchen sheet metal technology is used throughout. The roof can be removed.

 

Designcafeが手がけるDesigncafe food stall series.の詳細はこちらから。

このコンセプトスケッチは、2021年1月に公開、デザイナーの思考の過程を可視化したモックアップCGです。使用している背景写真も含めて全てデザイナーの著作物になります。著作権に関しては クリエイティブ・コモンズ 表示 – 非営利 – 改変禁止 4.0 国際 ライセンスの下に再配布が可能です。

This concept sketch, published in January 2021, is a visualization of the designer’s thought process. Copyright © Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 International License.

クリエイティブ・コモンズ・ライセンス